Karpuz Forum En Gözde Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Karpuz Forum En Gözde Forum

En Gözde Forum
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Kolay Sarıyer ßöreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
JimJime Kıs
Admin
Admin
JimJime Kıs


Mesaj Sayısı : 88
Kayıt tarihi : 22/08/09
Yaş : 27
Nerden : İstanbuL

Kolay Sarıyer ßöreği Empty
MesajKonu: Kolay Sarıyer ßöreği   Kolay Sarıyer ßöreği Icon_minitimePaz Ağus. 23, 2009 9:34 pm

Kolay Sarıyer Böreği

Malzemeler


4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta
İç malzeme

Yarım çay bardağı zeytinyağı
500gr kıyma
1 avuç kuş üzümü
1 avuç dolmalık fıstık
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
Tuz

Hazırlanması:


Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karpuzforum.eniyiforum.org
 
Kolay Sarıyer ßöreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Karpuz Forum En Gözde Forum  :: Serbest Bölge :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: